DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elazığ yolu 11. km Araştırma Hastanesi Karşısı Üçkuyular/DİYARBAKIR
Vizyon
Tüm çalışanların; eğitim ve öğretimin kalitesini ve verimliliğini arttırmak için gelişime katkı sağladığı ve öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği bir okul ortamında; yönetim bilimini verimli ve etkili kullanan yöneticiler, alanları ile ilgili konularda kendilerini en üst düzeyde yetiştirmiş ve geliştirmiş olan öğretmenler,sürekli başarıyı hedef alan öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve Atatürk İlke ve İnkılaplarını temel ederek; çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda,öğrenci merkezli öğretim materyallerinin geliştirilme sürecine yardımcı olmak, eğitim teknolojilerinin etkili ve verimli kullanılmasını sağlamak, planlı ve sürekli gelişimle beslenen okul kültürünü yaygınlaştırarak; öğrencilerimizin bilgi, beceri ve davranışlarını yine öğrencilerin ilgi, istek yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerine hizmet etmek.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM
DERS BAŞLAMA : 08:00 DERS BİTİŞ: 15:10 VE 16:00
MERKEZİ ISITMA
Lojman
20 - 2 BLOK 6 DAİRE , 1 BLOK 8 DAİRE
Ulaşım
OKULUMUZ YAKININDA BÖLGE ARAŞTIRMA HASTANESİ BULUNDUĞUNDAN ULAŞIM YÖNÜNDEN HERHENGİ BİR PROBLEM YOKTUR.
OKUL AİLE BİRLİĞİ TARAFINDAN SAĞLANAN SERVİS YOKTUR.
ELAZIĞ YOLU 11. KM
2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONTENJAN 200
Okulun Sınav Başarı Durumu
YKS 2021 BAŞARI DURUMU GİREN ÖĞRENCİ SAYISI:96 YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI:23 (2 AYT PUANI, 21 TYT PUANI)
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
YERLEŞME ORANI: %23
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZDA AĞIRLIKLI OLARAK KIZ VOLEYBOL TAKIMI VE KARMA ATLETİZM TAKIMI FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR.
MUTUAL ŞİRKETİ
YURT DIŞI SAĞLIK ALANINDA AVRUPA'DA STAJ
Diğer Hususlar
12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İLİMİZİN ÇEŞİTLİ HASTANELERİNDE STAJ YAPMAKTADIRLAR 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HASTANELERDE STAJ YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI:126